Acompanyament residencial i infància en risc social

  • DESCRIPCIÓ

Aquesta és una assignatura optativa de 6 crèdits ECTS que pertany al Mòdul d’Acció Socioeducativa y a la Matèria d’Acció Socioeducativa amb infància i adolescència. Pot ser cursada dins la menció d’Infància i Adolescència.

Es una assignatura eminentment dirigida a mostrar el camp de la protecció a la infància des d’una altra perspectiva: la paraula d’aquells que estan o han estat immersos en aquest camp: educadors/es socials que treballen en centres residencials d’acció educativa, professionals dels equips d’atenció a la infància i l’adolescència, nens i joves que estan o han estat vivint en aquestes institucions, representants de l’administració, altres agents vinculats al treball educatiu i social en el camp de la protecció,… La pretensió del material a utilitzar, junt amb una guia de lectura i material de suport, vol obrir processos de reflexió al voltant del que significa atendre i educar en institucions residencials per a infants i adolescents, analitzar i entendre quins aspectes i elements cal tenir en compte per a dur a terme aquestes encàrrec socials i, sobretot, oferir una mirada diferent d’aquelles infàncies invisibilitzades en el marc social actual.

La particularitat de l’assignatura, el treball a realitzar i la importància donada a l’anàlisi de les situacions i els casos, fa que aquesta assignatura només pugui ser superada amb Proves d’Avaluació Contínua.

  • CONSULTA DEL MODEL D’AVALUACIÓ

Aquesta assignatura es pot superar per una doble via: d’una banda a partir de l’avaluació contínua (AC), i d’altra banda, mitjançant la realització d’un examen final (presencial) (EX). La fórmula d’acreditació de l’assignatura és la següent: AC o EX. 
 
 
Fórmula per obtenir la qualificació final de l’assignatura (FA) 
Fórmula per a obtenir la nota final de l’assignatura: Els estudiants que hagin obtingut una nota d’AC igual o més elevada que 5 no han de fer l’EX i la seva nota final d’assignatura serà igual a la nota d’AC. Si l’estudiant fa examen, s’aplicarà la fórmula següent: AC 35% – EX 65% Aquest creuament només s’aplicarà quan la nota resultant millori la nota d’EX (que ha de ser, com a mínim, de 4). Quan no sigui aplicable el creuament, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. Si no s’ha aprovat l’AC, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s