Històries de vida i educació social

  • DESCRIPCIÓ

Cada vida és única. Cada persona té una història personal (o vàries) per narrar. Les històries de les persones no són les seves vides, però ens apropen a com les viuen. Atansar-nos a les històries de vida de les persones que acompanyem com educadors i educadores és apropar-nos a la singularitat i a la complexitat de tota existència.
I aquest és l’objectiu de l’assignatura Històries de vida: acostar-vos a una tècnica de recerca que ens pot permetre, a partir de les vides de les persones, comprendre millor la realitat social en la qual estan i estem immersos. Matisant, qüestionant i construint la nostra praxis professional. 

    • OBJECTIUS I COMPETÈNCIES

CE2. Identificació i emissió de judicis raonats sobre problemes socioeducatius per millorar la pràctica professional
CE4. Diagnòstic de situacions complexes que fonamentin el desenvolupament d’accions socioeducatives.
CE8. Aplicació de metodologies específiques de l’acció socioeducativa.
 

  • CONTINGUTS

El manual en paper de l’assignatura està dividit en dues parts:
 
La primera part del material ens permetrà aproximar-nos a la tradició oral, com a mètode de transmissió de coneixements, al temps que ens confrontarà a l’elaboració d’una història de vida .

La segona part del material, fa referència, en la seva totalitat, a l’ús de les històries de vida a l’educació social: de què donen compte les històries de vida? Què significat tenen els relats per als subjectes implicats? Com signifiquem el vincle educatiu? Per a què les històries de vida en el nostre marc professional?
 

  •  CONSULTA DEL MODEL D’AVALUACIÓ

Aquesta assignatura es pot superar per una doble via: d’una banda, a partir de l’avaluació contínua (AC) i una prova de síntesi (PS) i, d’altra banda, mitjançant la realització d’un examen final (EX). Per a fer la PS cal haver superat l’AC; per fer l’EX no cal haver superat l’AC. La fórmula d’acreditació de l’assignatura és la següent: AC + PS o EX. 
 
Fórmula per obtenir la qualificació final de l’assignatura (FA) 
Fórmula per a obtenir la nota final de l’assignatura: Els estudiants que s’avaluïn de la PS: AC 70% – PS 30% Nota mínima AC = 5 (cal haver superat l’AC) Nota mínima PS = 3,5 (en cas de no assolir la nota mínima a la PS, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a la PS). Els estudiants que s’avaluïn de l’EX: AC 35% – EX 65% Aquest creuament només s’aplicarà quan la nota resultant millori la nota d’EX (que ha de ser, com a mínim, de 4). Quan no sigui aplicable el creuament, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. En cas d’AC no aprovada, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s