Sociologia de l’exclusió

  • DESCRIPCIÓ

Aquesta és una assignatura optativa de 6 crèdits ECTS que pertany al Mòdul de Fonaments teòrics de l’Educació Social, dins la matèria de Sociologia, del Grau en Educació Social. Pot ser cursada dins la menció de Globalització i Diversitat.

És una assignatura que parteix d’entendre l’exclusió social com a procés i com a construcció social d’època, pel que es treballarà en els diferents significants que al llarg de la història han posat de relleu situacions de desigualtat, vulnerabilitat i dificultat social sota altres denominacions: inadaptació, marginació, pobresa,…

Per tal d’incorporar una visió crítica en l’anàlisi dels processos d’exclusió social contemporanis, l’assignatura utilitzarà com a material central el llibre del sociòleg i filòsof Saül Karsz La exclusión: bordeando sus fronteras. Definiciones y matices, qui junt amb Robert Castel, Michel Autès i Monique Saussier ofereixen una mirada crítica i àmplia sobre allò que envolta el procés d’exclusió, incloent conceptes com deslligadura, desafiliació o segregació. Tots aquests autors assenyalen la importància d’esbrinar què hi ha darrera dels processos d’exclusió i dels possibles efectes perversos de certs mecanismes d’inclusió i inserció social. Al llarg del semestre s’utilitzaran altres fonts: pel·lícules, literatura, premsa,… per tal d’atansar-nos a un camp tant actual com delicat.

L’assignatura compta amb diferents Proves d’Avaluació Continua i d’una Prova de Síntesi final, tot i que també podrà ser superada per un examen al final del semestre.

  • CONSULTA DEL MODEL D’AVALUACIÓ

Aquesta assignatura es pot superar per una doble via: d’una banda a partir de l’avaluació contínua (AC), i d’altra banda, mitjançant la realització d’un examen final (presencial) (EX). La fórmula d’acreditació de l’assignatura és la següent: AC o EX. 
 
Fórmula per obtenir la qualificació final de l’assignatura (FA) 
Fórmula per a obtenir la nota final de l’assignatura: Els estudiants que hagin obtingut una nota d’AC igual o més elevada que 5 no han de fer l’EX i la seva nota final d’assignatura serà igual a la nota d’AC. Si l’estudiant fa examen, s’aplicarà la fórmula següent: AC 35% – EX 65% Aquest creuament només s’aplicarà quan la nota resultant millori la nota d’EX (que ha de ser, com a mínim, de 4). Quan no sigui aplicable el creuament, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. Si no s’ha aprovat l’AC, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s