Pràcticum II: Coneixement d’una institució.

  • DESCRIPCIÓ

L’assignatura de pràcticum II: coneixement d’una institució forma part del segon període del Pràcticum del Grau d’Educació social. L’objectiu principal d’aquest pràcticum és conèixer una institució o un servei del camp de l’educació social. Es preveu un temps d’estada en el centre de pràctiques de 75 hores presencials, en el que es realitzaran, sobretot, tasques d’observació i recollida de dades que formaran part del material de treball a l’aula. El treball docent estarà centrat en l’anàlisi institucional descriptiva i reflexiva sobre la pràctica professional observada en el propi centre de pràctiques. Es pretén l’adquisició d’eines conceptuals que permetin sistematitzar aquesta anàlisi institucional.
Per tant, en el Pràcticum II s’inicien les pràctiques externes, però es comptarà també amb material docent i diferents fonts d’informació que permetran realitzar una aproximació –des de diferents marcs teòrics i relats biogràfics concrets- al coneixement i anàlisi de les institucions en les que s’inscriu l’educació social. El material de l’assignatura és eminentment pràctic. S’ofereixen inicialment dos blocs teòrics que situen conceptualment el fenomen institucional. Posteriorment el gruix de l’assignatura s’articula al voltant de vuit relats biogràfics i vivencials totalment vinculats a l’exercici professional. Es treballarà, per tant, la sinèrgia entre teoria i pràctica, és a dir, les convergències o contradiccions que es donen entre ambdues. Així mateix, es proposarà la revisió de mòduls d’altres assignatures cursades amb anterioritat i que aborden la qüestió de les institucions però ara aplicades a la realitat estudiada. En síntesi, es portarà a terme un treball analític i reflexiu dels elements en joc en la pràctica observada, en el marc de la institució de pràctiques, que permetrà situar criteris d’orientació per a la intervenció, així com per l’anàlisi i coneixement institucional.

  • CONSULTA DEL MODEL D’AVALUACIÓ

Aquesta assignatura només es pot superar a partir de l’avaluació contínua (AC). La nota final d’avaluació contínua esdevé la nota final de l’assignatura. La fórmula d’acreditació de l’assignatura és la següent: AC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s