Planificació i avaluació en el camp de l’ed. social

  • Descripció

Planificació i Avaluació en el camp de l’educació social és una assignatura obligatòria del Grau d’Educació Social i consta de 6 crèdits ECTS.
L’assignatura us aproxima a la seva temàtica a través de la participació en contextos reals d’acció des d’una doble perspectiva:

  •  haureu de posicionar-vos sobre el sentit de la vostra acció (creació, imaginació i discussió),
  • com a professionals reflexius que dissenyeu des dels paràmetres de la investigació – acció (potencialitat i limitacions).

Fer reals els nostres somnis implica necessariament assumir la responsabilitat que exigeix la nostra professió: conèixer els conceptes, la terminologia, els mètodes i les tècniques per desenvolupar-les, aplicar-les i millorar-les.

  • Objectius i competències

Amb l’assignatura de Planificació i Avaluació pretenem assolir dos tipus d’objectius:

Conèixer la Teoriades del reconeixement de la seva relativitat. La teoria no és garantia d’èxit però ens permet pensar sobre el que fem, preveure els possibles efectes, explicar les nostres limitacions, i moure’ns estratègicament.

Adquirir nous marcs de referènciaa partir dels quals aprendre intel·lectual i afectivament. la teoria només es vàlida si la (re)pensem i la (re)ubiquem en funció de la realitat on la practiquem. Utilitzar-nos com a instruments de treball ens permetrà aprendre i incorporar el nostre bagatge pràctic en d’altres accions futures.

Aquests dos grans objectius estan vinculats a les següents competències

CT5. Resolució de problemes i presa de decisions

CE4. Diagnosi de situacions complexes que fonamentin el desenvolupament d’accions socioeducatives

CE5. Disseny de plans, programes i activitats de intervenció socioeducativa en diferents contextos

CE12. Avaluació de programes i estratègies de intervenció socioeducativa en diferents contextos

  • Continguts

El manual en paper de l’assignatura està dividit en tres mòduls:

Mòdul 0. Identitat i pertinença

Fer real el somni de la transformació social és un dels nostres reptes com a professionals. Una transformació que necessàriament transita per les relacions personals. Una transformació que reclama la construcció de formes d’existència compartides (Planella, 2008). El paradigma de la Convivència com a punt de partida. Un “viure amb” que ens obliga a repensar el nostre “ser al mon” com a professionals en el camp de l’educació social. Per a què som educadores i educadors socials?

Mòdul I. Planificació

Al llarg d’aquest mòdul veurem com es concreta la planificació de la intervenció social i com s’estructura un projecte d’intervenció social, aprenent a traduir les bones idees en accions de canvi social.

Mòdul II. Avaluació

Son la planificació i l’avaluació elements de qualitat? Son d’utilitat social? milloren i optimitzen l’acció socioeducativa?. Si, analitzarem i aplicarem un model democràtic, social i participatiu d’avaluació que defensa la utilitat social dels resultats i de les conclusions de les avaluacions i potencia els objectius de qualitat enfront els objectius de producció.

A més a més del manual teniu a la vostra disposició una bibliografia mínima per ampliar els aspectes metodològics que podeu necessitar per desenvolupar el vostre treball satisfactòriament.

  • Consulta del model d’avaluació

Aquesta assignatura només es pot superar a partir de l’Avaluació Continuada. La qualificació final d’avaluació continuada esdevé la qualificació final de l’assignatura. La fórmula d’acreditació de l’assignatura és la següent: AC.

Fórmula per obtenir la qualificació final de l’assignatura (FA)

La nota final de l’assignatura serà igual a la qualificació final d’avaluació continuada (FC)

La meva opinió personal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s