Globalització i moviments migratoris

  • Descripció

L’assignatura “Globalització i moviments migratoris” us planteja un marc conceptual i analític per a la comprensió dels processos de la globalització i la immigració, així com la seva interdependència .

L’objectiu principal de l’assignatura és oferir-vos una dimensió multifocal per entendre les relacions d’una manera dinàmica, holística i contextual, des d’una perspectiva històrica i crítica.

Aquesta assignatura pretén, també, iniciar-vos en l’anàlisi del vostre context sociocultural, quin impacte tenen els processos de la globalització i les migracions en els vostres entorns quotidians?

  •  Continguts

I part: Realitzarem un rastreig del concepte de globalització des d’una dimensió històrica i crítica, tenint en compte autors i autores que han reflexionat des de disciplines com la sociologia, l’economia,   la filosofia i l’antropologia, tot intentant ubicar els seus punts claus. Utilitzarem documents escrits però també conferències i entrevistes amb alguns autors que ens permetran oferir una mirada diversa a un fenòmen complex i ambigu.

 II Part: Analitzarem multidisplicinarment un dels processos més contundents de la globalització: els processos d’immigració transnacional. I ho farem en clau de gènere:

 – una geografia (econòmica) de la migració: impactes als llocs d’origen,  la transformació de la ciutat global

– el viatge i la construcció de fronteres

– el refugi i el desplaçament com a “lloc de vida”

– la transferència de la cura

– històries de la migració (menors no acompanyats)

– els “altres viatges”: el viatge a la utopia, les adopcions, etc.

  • Consulta del model d’avaluació

Aquesta assignatura es pot superar per una doble via: d’una banda, a partir de l’avaluació contínua (AC) i una prova de síntesi (PS) i, d’altra banda, mitjançant la realització d’un examen final (EX). Per a fer la PS cal haver superat l’AC; per fer l’EX no cal haver superat l’AC. La fórmula d’acreditació de l’assignatura és la següent: AC + PS o EX.

Fórmula per obtenir la qualificació final de l’assignatura (FA)

Fórmula per a obtenir la nota final de l’assignatura: Els estudiants que s’avaluïn de la PS: AC 70% – PS 30% Nota mínima AC = 5 (cal haver superat l’AC) Nota mínima PS = 3,5 (en cas de no assolir la nota mínima a la PS, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a la PS). Els estudiants que s’avaluïn de l’EX: AC 35% – EX 65% Aquest creuament només s’aplicarà quan la nota resultant millori la nota d’EX (que ha de ser, com a mínim, de 4). Quan no sigui aplicable el creuament, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX. En cas d’AC no aprovada, la nota final de l’assignatura serà la nota obtinguda a l’EX.

Deixa un comentari