Comissions d’Estudis Psicologia i Ciències de l’Educació. 3ª reunió.

Com sabeu, el passat dia 19 de setembre vaig estar en Barcelona, a la seu del Tibidabo de la UOC per tal d’assistir a la reunió de la comissió d’estudis on el nostre grau d’Educació Social hi forma part. A aquesta comissió, i tal i com ja haviem comentat, portava determinats temes a tractar, que ja m’havieu anat avançant…

Doncs bé, ací vos deixe les conclussions, acords, i tota mena d’informació que ens vàren facilitar:

  • En primer lloc es va presentar el nou president de la Comissió, en Carles Senegalés, en substitució de Josep Mª Mominó (el qual es va despedir dies abans mitjançant el fòrum intern de la comissió). Tanmateix, ens van comentar que en Jordi Planella (director del grau d’Educació Social) es faria càrrec de la direcció adjunta d’aquesta comissió (càrrec nou).
  • Ens informaren que s’estaven fent processos de millora en els serveis d’atenció als estudiants, i que potser, aquest fet podría suposar algunes possibles errades en quant a l’accés al campus virtual, originats per aquests canvis informàtics, però, que en poc de temps, veuríem noves millores a aquests serveis, servei que atèn unes 200.000 consultes a l’any.
  • En quant a les enquestes de satisfacció d’Educació Social, cal fer dues lectures molt importants. La primera, es que el darrer semestre varem estar 1.048 estudiants matriculats en actiu. La segona, que malgrat els molt bons resultats obtinguts (satisfaccions mínimes superiors al 75 % dels estudiants), la escassa participació per part dels estudiants en omplir aquestes enquestes resten pràcticament tota la importància a aquests resultats; en algunes assignatures, només vora 10 persones contestàvem les enquestes. Des de la comissió, ens van assegurar que aquestes enquestes eren 100% anònimes, dubte que a molts de nosaltres ens assaltava al cap…
  • Al nostre grau, com sabeu hi ha 3 pràcticums. Al mes d’octubre ens facilitaran tota la informació necessària, si bé es cert que ja al mes de juny ens van comentar que caldria tenir 120 crèdits superats per poder accedir a aquests. Jordi Planella, va comentar que el pràcticum I seria d’introducció al pràcticum i que només els pràcticums I i II serien externs… El pràcticum I s’iniciarà al febrer.
  • En quant al sistema d’avaluació, ens comentaven que no depenia del nostre grau, sinó que era el sistema d’avaluació de la UOC… El tema d’afegir les notes numèriques ve donat a exigències del pla Bolonya. La UOC avalua qualitativament mitjançant el seu sistema de lletres, però, Bolonya exigeix un sistema d’avaluació quantitatiu (numèric). Si que es va comentar que els consultors tractarien de facilitar aquesta conversió durant el propi semestre, per tal de que cada alumne puguera fer el seu propi seguiment també.
  • En relació als diversos problemes sorgits el darrer semestre, sobre el FPE, PS, Història, Etnografia, ASC,… Jordi Planella va comentar que ja estaven tots resolts, i que durant aquests dies m’enviaria diversos mails per veure el seu seguiment, en quant els tinga vos faré arribar les conclusions.
  • En quant als Plans d’Estudis / Docents,… comentar el que ja han anat comentant en cada reunió de les comissions. El Pla d’Estudi és una informació de caràcter orientativa fent referència a semestres anteriors. Per a poder concretar la informació referent als objectius, els continguts, els materials, la metodologia, l’avaluació i les dates clau d’aquesta assignatura es pot consultar al Pla docent, disponible a l’aula corresponent al començament del semestre, dins de l’apartat Planificació.
  • En referència a les possibles convalidacions, varem tractar que:
    • El títol de monitor de temps lleure, director,… és impossible que el convaliden.
    • L’ACTIC, si que ho han intentat, però, que es veu que no arriben a cap acord Generalitat vs UOC per tal de poder portar-ho endavant.
    • La incorporació de materials que comentava una companya al voltant dels packs de convalidacions, ho tractaré aquests dies en Jordi, ja que no disposàvem de tota la informació necessària, i vos ho faré arribar en quant ho tinga.
No se si em deixe algun tema més pendent, malgrat això, els propers dies, quan tinga l’acta de la reunió, vos la faré arribar, com sempre.

1 comments on “Comissions d’Estudis Psicologia i Ciències de l’Educació. 3ª reunió.

  1. Retroenllaç: Cap d’any i feliç 2012 « Educació Social… des dels inicis

Deixa un comentari