Al voltant sobre l’APP de FGC

L’altre dia, una companya de la universitat, feia arribar al grup d’estudiants d’Educació Social UOC aquesta imatge,… Instants després, diversos companys i companyes, començarem a moure la nostra maquinària crítica, de sobte, tothom teníem clar que calia fer alguna cosa, calia ficar en moviment aquesta denúncia que ací presente…

Futurs educadores i educadors socials ho teníem clar, això no pot quedar-se així, no podem permetre aquests atacs contra la integritat dels més desfavorits, i és per això, que vaig crear aquesta petició en change.org, tothom pensàvem que calia actuar, i aquesta va estar la nostra forma de fer-ho…

Un parell de dies després de publicar-la, des de l’organització d’aquesta plataforma es varen ficar en contacte amb mi per tal de poder dotar de major difusió aquesta campanya, ja que segons ells es tracta d’un “cas molt grau, i ens agradaria ajudar-te a que la mateixa tinga major visibilitat i arribe a les persones apropiades“…

Des d’ací, el meu sincer agraïment a la plataforma change.org per recolzar la nostra demanda, i també, des d’ací, convidar-vos a totes i tots a seguir signant i difonent-la… Moltes gràcies!!

VERSIÓ CATALÁ (Más abajo castellano):

Des d’aquest enllaç podeu signar la nostra petició…

FGC ha estrenat una nova aplicació per a mòbils que permet als viatgers avisar de “comportaments incívics” en trens o andanes. El problema és que, entre aquests comportaments denunciables es troba la indigència o la música ambulant. Aquesta vergonyosa aplicació fins i tot permet classificar en la denúncia el ‘tipus de captaire o pidolaire’ del que es tracta.

Així, a partir d’ara, qualsevol podrà denunciar als pobres que es trobe en el seu trajecte pels ferrocarrils catalans, perquè així puguin “viatjar tranquils”.

Aquesta mesura, especialment greu en l’actual context de crisi, és un atac directe contra la societat en general, i sobretot contra aquelles persones més desfavorides.

És vergonyós i lamentable que una institució pública com FGC realitza aquests atacs contra la dignitat i integritat de les persones.

Què serà el proper? Aplicacions per denunciar indocumentats? Gais? Negres? Gent grossa o prima? Alts o baixos?…

Ja n’hi ha prou d’agressions a la dignitat de les persones! Signa ara aquesta petició i exigeix a FGC que retire immediatament la possibilitat de denunciar i/o alertar sobre la presència d’indigents o músics a través de la seva aplicació.

——————————————————————————–

El otro día, una compañera de la universidad, hacía llegar al grupo de estudiantes de Educación Social UOC esta imagen,… Instantes después, varios compañeros y compañeras, empezamos a mover nuestra maquinaria crítica, de repente, todo el mundo teníamos claro que había que hacer algo, había que poner en marcha esta denuncia que aquí presento…

Futuros educadoras y educadores sociales lo teníamos claro, esto no puede quedarse así, no podemos permitir estos ataques contra la integridad de los más desfavorecidos, y es por eso, que creé esta petición en change.org, todo el mundo pensábamos que había que actuar, y esta fue nuestra forma de hacerlo…

Un par de días después de publicarla, desde la organización de esta plataforma se pusieron en contacto conmigo para dotar de mayor difusión esta campaña, puesto que según ellos se trata de un “caso mucho grado, y nos gustaría ayudarte a que la misma tenga mayor visibilidad y llego a las personas apropiadas“…

Desde aquí, mi sincero agradecimiento a la plataforma change.org por apoyar nuestra demanda, y también, desde aquí, invitaros a todas y todos a seguir firmando y difundiéndola… Muchas gracias!!

VERSIÓN CASTELLANO:

Desde este enlace, podéis firmar la petición…

FGC ha estrenado una nueva  aplicación para móviles que permite a los viajeros avisar de “comportamientos incívicos” en trenes o andenes. El problema es que, entre estos comportamientos denunciables se encuentra la indigencia o la música ambulante. Esta vergonzosa aplicación incluso permite clasificar en la denuncia el  ‘tipo de mendigo’ del que se trata.

Así, a partir de ahora, cualquiera podrá denunciar a los pobres que se encuentre en su trayecto por los ferrocarriles catalanes, para que así puedan “viajar tranquilos”.

Esta medida, especialmente grave en el actual contexto de crisis, es un ataque directo contra la sociedad en general, y sobre todo contra aquellas personas más desfavorecidas.

Es vergonzoso y lamentable que una institución pública como FGC realice estos ataques contra la dignidad e integridad de las personas.

¿Qué será lo próximo? ¿Aplicaciones para denunciar indocumentados? ¿Gays? ¿Negros? ¿Gente gorda o delgada? ¿Altos o bajos?.

¡Basta ya de agresiones a la dignidad de las personas! Firma ahora esta petición y exige a FGC que retire de inmediato la posibilidad de denunciar o alertar sobre la presencia de indigentes o músicos a través de su aplicación. 

8 comments on “Al voltant sobre l’APP de FGC

  1. Retroenllaç: FGC permite denunciar pobreza

  2. Retroenllaç: Ferrocarrils de la Generalitat Catalunya permite denunciar la pobreza | ForoProvincias.Com

  3. Retroenllaç: Ferrocarrils de la Generalitat Catalunya permite denunciar la pobreza | Cuéntamelo España

  4. Retroenllaç: CIU y PP quieren una sociedad de espietas insolidarios « Punts de Vista

  5. Retroenllaç: CIU y PP quieren una sociedad de espietas insolidarios « Punts de Vista

  6. Retroenllaç: Més de 14.300 signatures // Más de 14.300 firmas | Educació Social… des dels inicis

Deixa un comentari